Cemile – Ayça Bingöl


Kanald de başlayacak olan Öyle bir Geçer Zamanki dizisinin kadın başrol oyuncusu Ayça Bingöl. Öyle bir geçer zamanki dizisinde Cemile karakterini oynayacak olan Ayça Bingöl biyografisi.

Ayça Bingöl doğum yeri İstanbul, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü`nden mezun oldu. 1996 yılında Dormen Tiyatrosu’nda profesyonel oyunculuğa başladı. 1998 – 2000 yılları arasında da konuk oyuncu olarak Tiyatro Fora`da oynadı. Reklam filmleri, sinema ve dizilerde oynadı ve seslendirme sanatçılığı yaptı. Yeditepe Oyuncuları kadrosunda bulundu. 2007/2008 sezonunda Bana Bir Picasso Gerek adlı oyun ile Duru Tiyatro topluluğuna katılmıştır.

Rol aldığı tiyatro oyunları

Şölen
Nehrin Solgun Yüzü
Bana Bir Picasso Gerek
Paramparça
Tıpkı Sen Tıpkı Ben
Klakson, Borazan ve Bırtlar
Bugün Git Yarın Gel
Yukarıda Biri mi Var
Zafer Madalyası
Olacak Şey Değil
Kare As
Oyun Karıştı

Filmografisi

Samanyolu – 2009 – Evsed
Melekler ve Kumarbazlar – 2009
Sonsuz – 2009 – Aylin
Küçük Kadınlar- 2009
İki Aile – 2008 – Füsun

Bıçak Sırtı – 2007
Hayat Kavgam – 2007
Tramvay – 2006 – Seval
Taşların Sırrı – 2006 – Gülergül
Yadigar – 2004 – Sedef
Anne Babamla Evlensene – 2002
Gözlük – 2000
Evdeki Yabancı – 2000 – İpek Erez
Sır Dosyası – 1999

Seslendirme Çalışmaları

Yüzüklerin Efendisi – Arwen (Liv Tyler)
Lost – Kate (TNT için seslendirildi)
Buz Devri 3 – Ellie
Buz Devri 2 – Ellie
Madagaskar – Gloria
Orman Çetesi – Gladys
Kayıp Balık Nemo – Peach
Kahraman İnekler
Beowulf Angelina Jolie
Taking Lives (Hayatın Benim) Angelina Jolie
28 Week Later (28 Hafta Sonra) – Rose Byrne
Peter Pan – Wendy
Red Kit:Batiya Hucum – Miss Littletown
Define Gezegeni
Kazara Zengin (Mr. Deeds) – Babe Bennett (Winona Ryder)
Öyle bir geçer zamanki dizi oyuncuları,öyle bir geçer zamanki cemile karakteri,öyle bir geçer zamanki ayça bingölün yaşı,ayça bingöl kilosu,nereli,ayça bingöl boyu kaç.